Yeniden Danimarka 3. gün

Bugün karavanımızı alıp yola çıkacağız tekrar, hedefimiz Odense. Fakat daha önce Ramazan bey’in bize geceden gösterdiği bazı yerlere gidip eksiklerimizi tamamlamamız gerekiyor. Öncelikle hiç yiyeceğimiz kalmamış yiyecek ihtiyaçlarımızı ve bir iki küçük eksiğimizi tamamladık. Öyle böyle derken harekete geçmemiz saat 14,00 ü buldu. Tam alışverişlerimizi yerleştirirken Ramazan bey çıktı geldi. Biz gece geç saate kadar muhabbet edince sabah uyanamamış 😊. Bize bakmaya gelmiş ne yaptık diye.



            Slagelse’den Odense 90 km. kadar. 1,5-2 saatte ulaştık. Eski güzel bir şehir. Bir tane araç trafiğine kapalı güzel bir alışveriş caddesi var. Cadde boyunca yürüdük. Belediye binası çok eski ve çok görkemli her zaman ki gibi. Mimarisi Alman mimarisini çağrıştırıyor. Danimarka kültüründe Alman çizgilerini görmek için biraz dikkat etmeniz yeterli. Sanırım uzun yıllar yan yana yaşamanın etkisi ile bu yapı ortaya çıkmış. Alışveriş caddesinden Radhus’e doğru yürüdüğünüzde tabelalarda Andersen’in evini görmeye başlıyorsunuz. Andersenden masallar kitabının yazarı Andersen bu şehirde yaşamış.   Onun yaşadığı evi ve az ilerisinde onun adına açılmış müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Çok eğlenceli gerçekten.

            Tam alışveriş caddesinin paralelinde koskocaman bir park var ve klasik olarak bu  koskocaman parkın içinden su akıyor. Ve bu suyu insanların özgürce kullanabilmesi için düzenlemişler. Koskocaman bir ağacın gölgesinde dinlendik. Sonrada arabamıza atlayıp karavanımıza döndük. 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir