Würzburg ve Romantik Rota 34. 35. 36. 37 .38 Günler

Würzburg ve romantik Rota 34. 35. 36. 37 .38 Günlere

            Würzburg Romantik Rota’nın başlangıç şehri arkadaşlar. Ya da bitiş şehri nereden başladığınıza bağlı olarak. Almancası “ROMANTİK STRASSE”. Würzburg’dab başlayıp Füssen’de sona eriyor. Tam  31 köyün içerisinden geçiyor. Aslında yol başka köylerin de içinden geçiyor fakat bu köyler o kadar ufak ki çok gezilecek yerleri olmadığı için  haritaya dahil edilmemişler.

            Biz Şule’nin internetten uzun saatler boyunca yaptığı uzun araştırmalar sonucunda bu 410 km. lik rotada sırasıyla Würzburg, Wertheim village, Bad Mergentheim, Rottenburg Ob Der Tauber, Dinkelsbühl, Nörtlingen, Danauwört, Schwangau, Augsburg ve Füssen’i gezdik.

            Ben size öncelikle biraz Würzburg bilgisi vermek istiyorum. Arkadaşlar Würzburg ikinci dünya savaşı sırasında halı bombardımanı ile tam 15 dakika boyunca aralıksız bombalanmış, würzburg’da taş üstünde taş kalmamış, o dönemde nüfusu yaklaşık 10.000 kişi olan Würzburg’da yaklaşık 5000 kişi hayatını kaybetmiş arkadaşlar. Fakat Almanlar bu güzel şehri bütün Almanya’da olduğu gibi aslına uygun olarak restore etmişler. Würzburg’un ortasında yer alan Piskoposluk sarayı Avrupanın en görkemli yapılarından kabul edilmektedir. Restore edilen Rezidans şimdilerde Unesco dünya tarih mirası listesine alınmış. Ayrıca Würzburg’a yukarıdan bakan tepede çok güzel bir şatosu var.

            Aslında Romantik Rota Fransa’nın Alsace bölgesinde ki Şarap rotasına benziyor. Ondan çok daha uzun tabii ama Alsace bölgesi gerçekten çok güzel bu bölgenin yanında. Füssen’ne doğru yola çıktıktan bir süre sonra uzaktan uzaktan Alp dağlarının silüeti belirmeye başlıyor. Sonra yavaş yavaş önce iklim değişiyor, daha yeşil bir coğrafya, ağaçlar, göller çıkmaya başlıyor. Füssen’e iyice yaklaştığınızda artık Alp dağlarının o şirin doğasını ve coğrafyasının güzelliklerini görmeye başlıyorsunuz.



            Füssen gerçekten çok güzel bir yer, hemen yakınında yer alan birisi Sinbad’ın romanlarından fırlamış gibi duran 2 şatosu ve uzun geniş giriş caddesi ile çok hareketli bir yer. Burada Alp dağlarının eteğinde kışın kayak turizminin olmasını bekliyorsunuz ama kışın pek gelen giden olmazmış.  Gölün kenarındaki kamp uzaktan çok büyüleyici görünüyordu. Fakat bu kampta kalmayı istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Fiyatı yüksek olmasına rağmen bu sezonda burada pek boş kalacakmış gibi durmuyordu bilginize.

            Yarın Kara Ormanlar rotasına başlayacağız. Bu günkü manzaraya bakarsak Kara Ormanlar, Romantik Rota’dan daha çok şey sunacak bize galiba😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir