Garmish Patternkirchen ve Ober Ammargau 38 gün

Romantik rotayı bitirmek üzereyiz. Fakat kara Ormanlar rotasına geçmeden önce bir iki durak daha kaldı. Garmish, Oberammargau ve Pattenkirchen.

Garmish ve etrafında ki birkaç kasabayı dolaştık. Oberammargau bize Garmish’den daha sevimli geldi. Hemen birkaç saatte geziyorsunuz bu küçük kasabaları. Tıpkı Heidi’nin çizgifilminde ki gibi evler var ortalıkta. Ama masal değil gerçek içinde yaşayan insanlar var yani. Garmish, daha gelişkin bir kasaba. Ober Ammargau’da daha yerel dükkanlarla karşılaşıyorken Garmish’te daha çok marka ve dükkan görüyorsunuz. Ama sakın bizim bağdat caddesinde rastlayacağınız dünyaca meşhur markalar gelmesin aklınıza. Bunlar Almanya’nın bildiğiniz marketlerinde rastlayabileceğiniz markalar ancak.

            Tam buraları bitirdik hadi artık karavana gidip yatalım derken Şule yol üstünde bir karavan tabelası gördü. Tabelayı takip etmeye başladık. Bu tabelalar genelde belediyelerin karavancılar için açmış olduğu park yerlerini işaret ediyor. Fakat dikkatli olmak gerek çünkü işaretler küçük olduğu için gözden kaçabiliyor. Neyse tabelaları izleyerek karavancılara ait kamp alanını bulduk. Bu kamp alanlarında çoğunlukla karavancılar için pis su gideri ve temiz su var. Dolayısı ile böyle bir yerde konaklamak en azından ihtiyaçlarımızı karşılamak ve atık suyumuzu dökmek açısından kolaylık sağlıyor. Neyse geceyi geçirecek güzel bir yer bulduk.

NADİREN KALDIĞIMIZ KAMPLARDAN BİRİNDEYİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir