41,42,43,44 Kara Ormanlar Bölgesi

Kara Ormanlar bölgesi adından da anlayacağınız gibi bir rota değil bir bölge, dolayısı ile nasıl gezeceğiniz size kalmış biraz. Seyahate çıkmadan önce Şule İnternette saatler geçirip bize bir rota oluşturdu. Biz sırasıyla Baiersborn, Schiltach, Trierberg, Gegenbach, Zell an Hamersbach ve Friburg’u gezdik. Freiburg’a gelene kadar hava çok güzeldi. Freiburg’da yine yağmura yakalandık. Yine bir günü karavanda geçirdik.

             Ben size bu kasabalardan bazılarından bahsetmek istiyorum:

            TRİBERG: Dünyanın ilk Guguklu saatinin yapıldığı yermiş Triberg arkadaşlar. Ayrıca Almanya’nın en yüksek şelalesi bu kasabada bulunuyormuş. Basamaklar halinde tam 167 metre yüksekten dökülen bu şelaleyi görebilmeniz için adam başı 10 euro ödemeniz gerek. Birde Triberg’de çok lezzetli KARA ORMANLAR PASTASI var. Şule yedi ve çok beğendi. İçinde orman meyveleri olan, bol kremalı koca bir dilim pasta geliyor önünüze. Ayrıca burada birkaç tane “dünyanın en büyük guguklu saati” var. İçinde gezebiliyorsunuz. Bir evin içine yapılmış. Biz üç tanesini dışarıdan görüp, iki tanesinin içini gezdik. Bence en güzel olanı, köyün üst tarafındaki sadece guguklu saat olan, etrafında başka dükkan falan olmayan “GUGUKLU EV”i sevdim.



            Schiltach: Güzel evleri ve içinden geçen nehri ile kendi içinde güzel bir kasabaydı. Fazla yokuşlu olduğunu söyleyebilirim. Yine de görülmeye değer.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20190812_112520-576x1024.jpg
SCHİLTACH’DA ŞEHRİN İÇİNDEKİ BU KÜÇÜK KANALLARDA ÇOCUKLARIN KAYIK YÜZDÜRMELERİ BİR GELENEKMİŞ

            Gengenbach. Derli toplu mimarisi, çok güzel meydanı ile gerçekten görülesi bir yer Gengenbach. Bence kaçırmayın meydandaki cafelerden birinde oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz, kesinlikle çok keyifli yada backerei (fırın) lerden bir şeyler alıp kahve eşliğinde meydana karşı sabah kahvaltınızı yapabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye olunuz.



            Freiburg: Eğer büyük şehir takıntınız yoksa yada ucuzluk bulayım alışveriş yapayım demiyorsanız, uğramasanızda olur bence ama yine de siz bilirsiniz.

            TETESEE: Konztanz gölüne doğru Kara Ormanlar bölgesini sonlandırmadan önce bu sevimli göle ve kasabaya uğrayalım dedik. Bence çok iyi yaptık. Sanırım kasabanın üst tarafında kapalı havuz gibi bir yer var. Hemen yanında da karavanların park edebilecekleri bir alan. Bilginiz olsun. Biz havuza girmedik fakat internete ulaşınca araştırıp detaylandıracağım size.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir